Mobil polcrendszer fehér színben

Mobil Polcok

Euro Raktártechnika logo

Elsősorban irattári rendszerek részére készülő polcrendszer. A polcok síneken gördülő alvázakra vannak építve és kézi vagy gépihajtással mozgathatók, egymásra tolhatók, ezáltal kis alapterületű polcrendszer építésével, kis helyiségben nagy iratmennyiség helyezhető el.

Alváz és sínrendszer

A mobil polcrendszer szekrényeinek alváza C profilra hajlított acéllemezből készül. Az alváz mozgatása csillagkerekes hajtású láncáttételes mozgatószerkezettel történik, a futó és vezetőgörgőkön. A nehezebb vagy nagyobb szekrényeket a mozgatást megkönnyítő dupla áttételes hajtással készítjük. A sínek vízszintes fektetését műszeres beméréssel ellenőrizzük. A sínek oldalára botlást megakadályozó lejtős támaszokat vagy szintkiegyenlítést lehet alkalmazni.

Polc felépítése- és teherbírása

A polc felépítmény a polcos lap szerinti polcrendszerből készülő szekrény. Az irattári polcrendszer polcainak teherbírásánál a maximális papírtömeget szoktuk figyelembe venni biztonsági okokból. Ez a kötegelt A4-es fénymásolópapír, amelynek folyóméter tömege 50 kg, tehát minden polcfolyóméternek legalább ekkora teherbírása kell legyen.

Mobil (tömör) polcrendszerek

Mobil polcrendszer szürke hajtókarral
Mobil polcrendszer keret alvázon

A mobil polcrendszer kialakítása

A legkorszerűbb kapcsolható polcokat Olaszországból importáljuk, amelyek műszaki színvonalban, esztétikumban és nem utolsó sorban árban is versenyképesek a Salgó típusú állványrendszerekkel. Magyar gyártmányú mobil alváz- és hajtásrendszerrel, valamint ráépített olasz polcrendszerrel dolgozunk. Termékeink az európai acél polcrendszer vonatkozó FEM 10.2.06 tervezési előírásai szerint készülnek, az állványrendszer minőségét TÜV minősítés is garantálja, gyártásuk az ISO 9001 előírásainak megfelelően történik. A gyártó tagja a raktártechnika rendszerek és gyártmányok minőségét garantáló ACAI CISI szervezetnek. Az Euro Raktártechnika Kft. már több, mint 15 éve épít ezekből az elemekből polcrendszereket, gördíthető irattári állványokat és galériákat.

Kivitel

A polcok és oszlopok vagy porfestett felülettel, vagy ezüstszínű horganyzott acélból készülnek. Az alváz és a hajtás általában antracit szürke színben készülő porfestett acélszerkezet. Az oldalfal leggyakrabban a polcokkal azonos színű porfestett fémfal, de a kivitelezés a Vevő által kiválasztott színű bútorlappal is megoldható. A legyszerűbb, olcsóbb, egyúttal praktikus megoldás, ha csak kidőlésgátló támaszokat építünk be minden polcszintre.

Az Euro Raktártechnika Kft. néhány mobil polcrendszer referenciája:


  • Petőfi Irodalmi Múzeum Károlyi palotában létesített, kétszer 50 méter hosszú és 8,200 irat-folyóméteres mobil polcrendszer, Budapest
  • Budapest Főváros Levéltára; 8,000 irat-folyóméteres mobil polcrendszer, Budapest
  • V. kerületi Önkormányzat irattára
  • XIV. kerületi Önkormányzat irattára
  • COMMERZBANK Rt. irattára; 640 irat-folyóméteres mobil polcrendszer, Budapest
  • Budapesti Műszaki Egyetem könyvtárai; 1200 + 780 irat-folyóméter, Budapest
  • CODEX Rt; 3,3 m magas, egyenként 3,5 t/szekrény teherbírású mobil polcrendszer, Budapest
  • Ferihegyi Gyógyszertár; mobil polcrendszer, Ferihegy 1
  • ERICSSON irattár; Budapest